El secret

Divendres, 25 d'abril de 2014

‘El temps que ha passat... i la necessitat que sent de donar a conèixer un secret que cap altre no posseeix, m’impulsen a revelar per primer cop la veritat’

Per raons humanitàries
Miquel de Marchi (Venècia, 1959)

1. El secret


Jornada d’estudi: concretant. 

Títol de la presentació: ‘Canvi climàtic, el corrent en jet’. 

En castellà: ‘Cambio climático, corriente en chorro’. 

Ponent: Alex Oistrach, company de la sangha.

Lloc: Zendo del Carrer Tizià, 44, 8è.

Dia: Dissabte, 26 d'abril.

Hora: Arribar a les 17.45h. Se solen fer dues assegudes i, després, la ponència amb col·loqui, des de les 19.00h fins a les 20.30h.

Si no podeu anar-hi aviseu a Tomeu Artigues al tel. 690846200. Si coneixeu gent de la sangha que vulgui assistir-hi, tothom està convidat. 

El tema per a la reunió del mes de maig és el llibre: Un cristiano en la senda del Buda. 

Autor: Jackes Scheuer. Editorial Herder.

Tornem al secret d’El corrent en jet

És un resum del consens internacional, indiscutible, que existeix avui sobre el canvi climàtic. Un consens important  malgrat les estridents veus contràries. Un tema que n’Alex Oistrach analitza amb atenció i segueix amb preocupació des de 1982. 

El canvi climàtic ens dóna l'oportunitat de reflexionar profundament sobre allò que compram i allò que menjam, perquè en funció del què comprem i del què mengem podrem contribuir a aturar-ho o a accelerar-ho.

Sense voler treure interès a la ponència, n'Alex acabarà amb una breu exposició sobre alguna cosa per a la qual encara no hi ha consens oficial: els primers efectes preocupants del canvi climàtic sobre el corrent de raig, com a causa dels reiterats episodis recents de meteorologia extrema.

Alex Oistrach és enginyer superior, diplomat en tècniques energètiques per la Universitat Politècnica de Barcelona (1976). 

Fou responsable del servei d'informació sobre tecnologies energètiques renovables (amb èmfasi en energia solar fotovoltaica ) per al Programa Energètic UNESA-INI des de 1982, i per al Comitè d'I+D d'ENDESA des de 1986. I formà part del Comitè Tècnic Assessor de la secció espanyola del Consell Mundial de l'Energia, en qualitat d'expert solar, des de 1988.

Representant espanyol en aquest organisme de l'equip internacional elaborador de l'informe Recursos Energètics Renovables 1990-2020: Oportunitats i Obstacles, des de 1989. Es considera dissident actiu d'Endesa, des de 1991... i prejubilat des del 2001.

Gràcies Alex i Tomeu!

2. Amigues i amics de la Casa d'Espiritualitat


Aviat, el dia 26 de maig serà la festivitat de Sant Felip Neri, el patró de la Casa.

Felip Neri, inspirador de la comunitat filipense, fou un home bondadós, alegre, de mentalitat oberta. Una obertura que neix d’un esperit profund i una visió radical des de Déu i que reverteix en càlida acollida i servei als altres. 

Felip, imaginatiu, emprenedor, sentia especial atractiu per la música i la poesia i arribà a influir en compositors de la seva època com Palestrina, Vitòria, etc.  

És per això també, que a la Casa donem una importància especial a les Arts, principalment a la Música.
            
Alguns de nosaltres hem pensat que la seva festa podria ser un bon moment de trobada per a totes aquelles persones que d'alguna manera ens sentim vinculades a la Casa, pel que rebem i donem, i així fer del 26 de maig un Dia de celebració del Servei.
    
Donat que enguany el dia 26 és dilluns, proposem la trobada pel dia 25 de maig, diumenge. Seria a la tarda, de 17,30h a 20,30 h, amb les següents activitats: 
  • Zazen 
  • Diàleg sobre un text i cants 
  • Informació sobre la Fundació de la Casa d’Espiritualitat.
  • Reflexió compartida sobre el servei actualment a la Casa, 
  • infusió de romaní del jardí i pastís de celebració

Podeu fer aportacions per aquesta celebració: comentaris, propostes, etc. al mail danaparamita.meneses@gmail.com.

Gràcies Equip coordinador de la CESFN!

3. Vols venir a ballar?



Hola Estim@ts, tenim una nova oportunitat per dansar junts les ones. Amb la mateixa il·lusió i amb algunes incorporacions noves. 

Aquesta vegada una onada impulsada per na Marian i una altra per na Silvia. Veniu amb ganes de gaudir!

Necessitem que confirmeu assistència (+) si us plau, donat l'espai limitat (encara que bonic).Una abraçadassa dansaires,

Gràcies Marian!

Data: Diumenge 27 d'abril, 18.30h, 
Lloc: AULA BALEAR DE GESTALT. C/ Santa Lluisa de Marillac, 6 (continuació del carrer Cotlliure)


Els 5 RITMES són: fluid, staccato, caos, líric i quietud

Tots junts creen una ONA, que podria ser definida com una pràctica de meditació en moviment. Els 5 Ritmes ens brinden eines i claus per trobar el nostre propi moviment, crear passos, ballar per adonar-nos-en i obrir el camí interior. 

La seva pràctica ens sosté mentre que la presència del grup que dansa es transforma en un suport, una abraçada on cada integrant va reconeixent la meravella de l'expressió única de la pròpia dansa. 

Permetem que la saviesa i la memòria del cos expressin el seu llenguatge del movimenta través de nosaltres.

Els 5 Ritmes són una pràctica sanadora per al cos, el cor, la ment, l'ànima i l'esperit que ens porten al descobriment personal i a un camí de despertar.
Tots podem ballar. 

Aquí no hi ha exigències, coreografies, cossos perfectes o persones amb més experiència. Els ritmes són per a tots. 

Cada ritme és un mestre, una porta oberta cap a l'ànima...

Els ritmes són portes a milers de paisatges interiors. Com el propi cos, ells estan vius i dissenyats per catalitzar l'expressió única de qui els transita.

‘Aquells moments en què estem connectats amb el nostre cos, en els quals ens sentim amb el cor pur i amb la ment clara, arrelats en l'ànima i plens de l'esperit de vida, ens pertanyen i fan part del nostre patrimoni íntim, sagrat'


4. Plou i fa sol

Res no és perfecte, però, tot és perfecte. La perfecció no es pot mesurar pels nostres desitjos o les nostres manies o els nostres hàbits o les nostres petites desgràcies particulars. Si som a l'hivern i plou i neva, això forma part de l'ordre natural. 

No podem sortir al carrer i queixar-nos perquè fa fred o perquè plou. Tot el contrari, hauríem de sentir goig i alegria, perquè això passa. La pluja rega els camps i omple els pantans subterranis, crea rius invisibles, l’iceberg ocult, del qual gaudirem durant la resta de l'any. 

Cada vegada que plou n’hauríem de fer una festa, alegrar-nos profundament per aquestes beneïdes que cooperen amb la vida, regalant des del miracle natural la sostenibilitat possible.

Passa el mateix en l'hivern de les nostres vides. Com més dures siguin les proves del camí, com més creiem ofegar-nos en la incertesa del dolor, més facilitat tendrem en la nostra pròpia primavera de florir radiants i poderosos. 

Només hem d'observar amb diligència com els ensenyaments vitals s'acumulen per enfortir-nos interiorment.

Abraça el goig o el dolor que ara sents, no ho rebutgis, no ho esquivis, abraça'l, estima’l, gaudeix del seu ensenyament. Quan això passa, quan gaudim de la pluja torrencial de la vida, ens espera una esplendorosa primavera. No podria ser d'altra manera. 

Només hem d'esperar pacients els cicles de la vida. Tot té un perquè i un per a què que va desxifrant-se dia rera dia. Estiguem atents i ballem sota la pluja, gaudirem de la seva aigua, gaudirem de la vida.

Gràcies amics de Meteofelanitx(+) per les fotos que il·lustren i abelleixen aquests relats!

5. Hosanna Hosianna!

Un company de la sangha ens convida a seguir les passes musicals d’un monjo suec, Andreas Beskow (+)

Mai les paraules no havien estat tan gratuïtes i sobreres. Callem i qui vulgui gaudir d’aquest regal que escolti amb atenció, fent un clic aquí (+)


'Hi ha el Silenci de l'Ésser i la Cancó de l'Amor. Això és tot'
Joan Mascaró (Santa Margalida, 1897 - Cambridge, 1987)


Gassho profund!!