Ja he arribat, ja sóc a casa!

Dimecres, 19 de febrer de 2014

'El regal més valuós que podem oferir als altres és la nostra presència'
Thich Nhat Hanh



Thich Nhat Hanh visitarà Espanya enguany. 

La gira començarà el diumenge 27 abril, a Madrid, i finalitzarà el diumenge 11 maig, a Barcelona

Thich Nhat Hanh viatjarà amb 50 monàstics de Plum Village, la comunitat budista de Lot-et-Garonne on resideix, i que ell mateix va fundar el 1982, amb la monja Chân Không


Donat que ell i els monjos que l'acompanyaran es queden allotjats a la Casa d'Espiritualitat de Sant Felip Neri, seu central de la nostra Sangha a Barcelona, es farà una col·laboració amb els organitzadors per assistir a la conferència de Barcelona del Mestre Thay, com és conegut Thich Nhat Hanh.

Els qui estigueu interessats a participar-hi, podeu fer la vostra comanda d'entrades enviant la petició al correu: alegriatnh@gmail.com

Si feis la reserva anticipada tendreu un descompte (22€) en lloc dels 27€ de l'entrada general.

Thay és sinònim de senzillesa, humilitat, atenció, bondat

El mestratge de Thay ens convida a que siguem conscients del goig de la vida a cada acte. Amb senzillesa. Amb humilitat. Amb atenció. Amb amor.

Ens convida a atrevir-nos a tocar el nostre cor sense por. Tot i l'herència rebuda o l'experiència acumulada, atès que cada moment del present torna a ser nou i únic.

Thay ens convida a compartir amb ell, amb els monàstics i amb tots els practicants, aquest despertar individual, de forma col·lectiva. 

Un convit a despertar: 'això és allò'

A cadascun de nosaltres ens toca preparar, des d'aquest mateix instant, la nostra millor aportació. Estar presents amb nosaltres mateixos.

Les xerrades de Thay són una experiència molt especial. Són enriquidores per al nostre esperit. Alimenta la nostra consciència de vida. Ens convida a descobrir o retrobar el nostre veritable ésser, a despertar.


Thay proposa un despertar amorós, talment aquest que passa cada matí, quan posam els peus en terra i obrim el primer ull. Quan agraim a la vida aquest nou dia. Quan agraim cada acte realitzat amb la plena consciència, amb comprensió i compassió.
 
Trobar-se amb un mateix 

Per a moltes persones, el fet de plantejar-se un passeig per les seves emocions i sentiments és un repte, que provoca inquietud o, senzillament, por.

Quina és la causa que ens impedeix connectar amorosament amb el nostre interior?


Gran part de la nostra vida, passa pel nostre sedàs, per dins el nostre enteniment. Aprendre a contactar amb la naturalesa essencial, ens exigeix ​​estar ben entrenats, ben desperts.

De la mateixa manera que el sol surt cada matí amorosament. I més enllà del clima que ens ofereixi, tot dependrà de la nostra intenció de viure conscientment cada dia, cada circumstància, cada instant.


Al cap i a la fi, el despertar depèn essencialment de nosaltres mateixos.


'Hem de dur a terme una revolució en la manera de viure les nostres vides, perquè la nostra felicitat, les nostres vides, són dins de nosaltres mateixos'
Thich Nhat Hanh

Si has arribat fins aquí, de segur que t'agradarà descobrir un últim regal. 



Gassho profund!!