‘Ànima de card’, l'art pictòric de Sebastià Matamales


Divendres, 28 de desembre de 2012

El nostre company de sangha, Sebastià Matamales (Manacor, 1965),  exposa aquests dies a l’Auditori sa Màniga de Cala Millor la mostra ‘Ànima de card’. L’exposició romandrà oberta al públic fins el 4 de gener.

Sebastià, segon per l'esquerra, el dia de la inauguració
'Una obra pictòrica madura –escriu el crític d'art Rafel Perelló-, que ens parla amb  veu serena, car l’artista prescindeix de qualsevol  element anecdòtic, superflu, i deixa pas a la poesia, la qual se situa a un lloc prominent. Un discurs plàstic coherent, sense fissures ni  estridències, congriat amb tota la força de l’home  fidel a si mateix'.

Experiència artística

Sebastià comença a pintar de forma autodidacta el 1998. L’any 2000, estudia al  Taller de Pintura 'Sa Fàbrica' de Jesús Ballester a Manacor. El 2004 coneix l’artista Rafel Amengual de qui rep ensenyaments i consells assíduament.

Sebastià Matamales ha estat premiat, entre d’altres, amb una menció especial del jurat al XVII Certamen de Pintura  de Son Carrió (2005); amb el primer premi al XXIII Certamen de Pintura de Son Carrió (2011). 

També ha participat a les exposicions i fires de:  Arte Santander, amb la Galeria Quasars (2005); i a l’exposició col·lectiva 'Art Cool-Actiu' al Cafè Can Lliro de Manacor (2012).

Segons els crítics Sebastià manté 'una íntima relació amb la natura que esdevé reverencial, gairebé anímica. Aquesta relació, estalonada per un profund  coneixement de la terra que trepitja i estima, es reflecteix a la seva pintura, que d'aquesta manera es veu revestida d'una pàtina de gran sinceritat.' 

Podeu veure el catàleg de l'exposició amb una àmplia mostra de les obres.