José Mujica, l’excepcional honestedat a la política

Diumenge,23 de desembre de 2012

La contundència del seu discurs i l’oportunitat del missatge de José Mujica, president de l’Uruguai, dit en el decurs de la Cimera de Rio+20, del passat mes de juliol, el fa més que interessant i convida a la seva difusió. Mujica va agafar el micròfon i va dir allò que més convenia a un auditori, fins aleshores, avorrit i panxacontenta.
Pepe Mujica, president d'Uruguai
On és la felicitat humana?
Mujica, entre d’altres, va anomenar la felicitat humana com el primer element de preservació del medi ambient. Mentre uns assaborien els còctels, aperitius i suculents plats entre els protocols per als polítics i mandataris de moltes nacions presents a la cimera, aquest home va alçar la seva veu per fer un clam a la societat humana per la delirant afecció a l’hiper consum.
Quan parlam de pobresa, què batega dins els nostres caps?
“Autoritats presents de totes les latituds i organismes. Moltes gràcies. El nostre agraïment al poble del Brasil i a la seva presidenta. Moltes gràcies a la bona fe que segurament han manifestats tots els oradors que m'han precedit.
Que expressem la més íntima voluntat com a governants d'acompanyar tots els acords que aquesta nostra pobra humanitat pugui subscriure.
No obstant això, em permetran fer algunes preguntes en veu alta. Tot el capvespre s'ha estat parlant del desenvolupament sostenible, de treure a immenses masses de la pobresa, que és el que batega en els nostres caps?...”

Aprofitam l'avinentesa per desitjar-vos a tots unes bones festes, i que la pau i l'enteniment siguin valors essencials en el 2013.
Salut i gassho x tothom!!