dimarts, 28 de maig del 2024

L'art de les meravelles. Trobada de practicants d'Ikebana (CESFN)








'L'escola hauria de ser un lloc de felicitat i de lleure: vida dins la vida d'una comunitat'
Joan Mascaró i Fornés







L'art de les meravelles


Maria Dolors Villadelprat, la Sensei que ens ofereix a les sanghes de Catalunya, València i les Illes Balears tot el seu coneixement en l'art dels Ikebanes va reunir un conjunt de membres per fer una exposició dels treballs més essencials. Així ens ho explicava Maria Dolors:


'El dissabte 18 de maig vàrem trobar-nos a la Casa de Sant Felip Neri practicants d’ikebana vinguts de les sanghes de Mallorca, Lleida, Terrassa, Ulldecona, Barcelona...

Al llarg del matí vàrem fer un taller d’ikebana i per la tarda una exposició dels treballs amb un concert preciós de shakuhachi a càrrec de Ramon Humet.

La calidesa, l’harmonia, la bellesa de les flors i l’alegria de trobar-nos es va mantenir en tot moment. 

Fins i tot l’endemà diumenge en què es va fer un zazenkai i a continuació l'assemblea de la Dana Paramita.

Dono les gràcies als participants i a les persones que han fet possible aquesta trobada.'


Crear bellesa i compartir-la


Per una altra banda, companyes practicants que van prendre part a la trobada ens han fet arribar els seus comentaris i la satisfacció que va suposar poder mantenir aquest contacte i compartir saviesa, art floral, música i amistat.


'La primera trobada de practicants d'Ikebanes que va tenir lloc al CESFN el dia 18 de maig i que aplegava membres de la sangha d’arreu de Catalunya i de Mallorca va ser una experiència molt interessant i alhora molt positiva. 

Aquesta trobada no era per rebre una classe de la mestra, Maria Dolors Viladelprat, sinó per experimentar i gaudir de tot el que hem après fins ara.

La Sensei va preparar l’espai amb la cura i el mestratge que la caracteritza. Flors de tots colors i tamanys, fulles verdes, marrons, canyes, troncs, pedres...

Tot el que la natura ens ofereix en aquest temps de primavera, serví com a material per omplir la sala de color i d’aquesta bellesa plena de simplicitat que caracteritza els ikebanes

De fet, la trobada no tenia altra finalitat que aquesta: crear bellesa, compartir-la i experimentar la seva fugacitat i impermanència. 

Érem unes 20 persones i els respectius ikebanes es varen deixar exposats sobre les taules de la sala. 

A l’horabaixa es col·locà una espelma devora cada un dels ikebanes just abans de gaudir amb el concert de  Shakuhachi de Ramon Humet que ens servi de colofó i de cloenda de la jornada.'


Veure les fotos de la trobada (+)




Salut, silenci i gassho profund

🙏