Conferència de la mestra Berta Meneses a Palma: FONAMENTS DEL ZEN

 




'L'U no és un nombre: transcendeix les parts'
Joan Mascaró





Fonaments del Zen


En aquesta trobada, que ens proposa Espai Buit de Palma, d'una hora i mitja de durada, la Mestra Berta Meneses ens parlarà sobre el ZEN, una pràctica i una filosofia particular dins el Budisme.

Serà el divendres, 26 d'abril, a les 19.00h. Plaça sa Drassana, 15. 07012, Palma.

Aquesta via peculiar es basa en la Meditació ZAZEN i en el treball amb el KOAN, amb la clara perspectiva d'arribar a l'experiència del SATORI o Il·luminació.

El ZEN, en particular, neix de la fusió del Budisme de l'Índia, amb la cultura Taoista de la Xina. 

Es reconeix Bodhidarma com el fundador, un monjo llegendari que va viatjar de l'Índia a la Xina.


Però què és el ZEN? 


Quins mitjans hàbils (Upayas) fa servir la pràctica de Meditació ZEN? El ZEN és una pràctica i una vida que ens convida a viure la coherència radical amb la nostra naturalesa essencial, tornant a la naturalitat, la intimitat i la senzillesa del veritable Jo mateix.

El procés es fa de forma orgànica. Es basa en uns principis com són: la Gran Fe, el Gran Dubte i la Ferma Determinació. Requereix el cultiu de les següents actituds bàsiques de: no Objecte, no Aferrament, no Detenció.

Les etapes del Camí del Despertar ens van atorgant energies concretes que ens ajuden en el despertar de la consciència. 

Per això, la pràctica del ZAZEN ens apropa a l'experiència del veritable Jo Mateix, amb intimitat i senzillesa, a estar presents a l'aquí i ara de la vida tal com és, amb tota la seva vivesa, bellesa i veritat, amb les seves alegries i tristeses. 

ZEN és un Camí del Despertar a l'Ésser que som, és un camí de SAVIESA i COMPASSIÓ.


Berta Meneses


Religiosa Filipense, Mestra Zen. Dirigeix el departament de matemàtiques i de cultura religiosa del Col·legi Ntra. Sra. de Lourdes de Barcelona.

L'any 1998 va ser nomenada Mestra Zen de l'Escola Sanbô Zen Internacional (amb el nom JiKu-An, Ermita del Buit i de la Compassió), amb seu a Kamakura–Japó.

Des del 1990 realitza un treball intens en l'àmbit interreligiós a través dels cursos de Meditació i amb la participació a Seminaris d'estudi a diferents països (Espanya, Itàlia, Alemanya, EUA i Llatinoamèrica).

A més, és Presidenta de l'Associació Zen Dana Paramita (Barcelona) i Vicepresidenta de la Fundació Valors Humans Espiritualitat Emergent.


Espai Buit: adreça i entrades


Espai Buit imparteix formacions i conferències de caràcter acadèmic, una fusió entre les disciplines científiques, les humanitats i l’espiritualitat. La neurociència, la biologia, la medicina i la física compartiran aula amb la filosofia, la literatura, la poesia, i la música.

Espai Buit i escola d’Epicur s’uneixen en una proposta i una aposta per l’ésser humà, des de la cultura i l’experiència.

DIA I HORA: Serà el divendres, 26 d'abril, a les 19.00h.

ADREÇA: Plaça sa Drassana, 15. 07012, Palma, Illes Balears



Zazenkai i Iniciació a Manacor


Tan sols una paraules més per recordar-vos que l'endemà de la conferència de la mestra Berta Meneses, hi ha programats el Zazenkai i el diumenge la Iniciació a Manacor, al monestir de la Santa Família. 

A partir d'ara ja tenim obert el termini d'inscripció al zazenkai i/o iniciació a Manacor amb la nostra mestra Berta Meneses.


Zazenkai: 27 d'abril

Arribada a les 09.30h, sortida a les 18.00h.


Iniciació : 28 abril

Arribada a les 09.00h, final a les 17.00h.

PREU: 1 dia 32 euros, els 2 dies 54 euros.

LLOC: Manacor. Monestir de Santa Família (Benedictines).

COM ARRIBAR-HI: veure enllaç (+)

Cadascú ha de portar el seu menjar, des de l'organització s'ofereix infusió i ensaïmada.

CONTACTE: Per apuntar-se, heu de contactar amb Sebastià Matamalas, al telèfon i whatsapp 630 81 54 63




'L'home vol una nova vida, una nova fe, una nova ànima, un nou món'
Joan Mascaró

🙏