Revolució interior, llibertat exterior

Divendres, 24 de gener de 2014

La vida hauria de ser un corrent d’aigua clara, fluint cap a l’oceà de l’Eternitat 
(Joan Mascaró)

-o-

Grup de voluntariat de pràctica zen al centre penitenciari de Palma 

Ara fa dos anys que la nostra mestra, Berta Meneses, va animar la Sangha de la Zen Sanbo-Mallorca a dur a terme una activitat de voluntariat de pràctica zen. I un grup es va decidir.

Foren Pilar Ascaso, Maria Antònia Riera, Catalina Rodagut, Elsa García, Matías Fernández i Cristina Sáenz de Miera, les que arrancaren el projecte, presentat-lo a la Unitat de Mares (UDM) del Centre Penitenciari de Palma, per passar posteriorment al Centre d'Inserció Social (CIS), on encara ara segueixen.

El projecte es va plantejar amb l'objectiu principal de ser un instrument per millorar l'estat psíquic i emocional dels interns i internes, mitjançant el desenvolupament de l'atenció i l’escolta activa. 

Tot a partir de la pràctica del silenci meditatiu, amb les següents finalitats específiques:
  • Crear un espai de silenci i escolta interior, on poder-se iniciar en la pràctica de la meditació
  • Afavorir el desenvolupament de l'atenció conscient i de la concentració, a través d'exercicis senzills que es puguin practicar en les circumstàncies de la vida quotidiana
  • Prendre consciència del propi cos, per ajudar a eliminar tensions corporals i emocionals
Les sessions, de freqüència setmanal i d'una hora de durada, s'inicien amb una introducció breu de l'activitat, ja que sempre hi ha algú nou que s'incorpora al grup. 

Es realitza una pràctica d'exercicis físics d'alliberament energètica i relaxació conscient. 


Compartir és enriquir

Passen a la pràctica de meditació, de 20 minuts, amb l'atenció posada en comptar les respiracions, i posteriorment es llegeix un conte. 

Finalitzen amb un col·loqui, per compartir opinions, comentaris, preguntes.

La mitjana d'assistents és d'unes deu persones per sessió. Observen, en la majoria, una bona actitud d'implicació, de respecte i d’interès per la pràctica. 

El grup comenta que ‘compartir aquest espai de silenci i recolliment interior amb els reclusos i recluses, ens ajuda a mantenir-nos motivats, il·lusionats i agraïts en l'exercici de l’activitat, sentint que rebem molt més del que donem’.

Si voleu més informació, podeu contactar amb: Pilar Ascaso (971.711.473 - 600.423.558) o Maria Antònia Riera (971.450.302 - 659.157.377).

-o-

L’única fe que és en tots nosaltres s’ha de trobar
(Joan Mascaró)

Diumenge, tornam a Sant Honorat


El proper diumenge 26 de gener la sangha organitza un nou zazenkai a Sant Honorat. Els interessats en assistir-hi han de remetre un mail a Tomeu Artigues (clicar en el nom). 

Ara que les portes de Marratxinet s’han tancat, se'ns obren les del zendo més alt de Mallorca, aquell que penja dels niguls. Som-hi!!

I un últim regal, perquè no hi ha res a obtenir. Res en què convertir-se. No cercam la veritat. No fugim de la il·lusió. Simplement, som presents, ara i aquí, en el nostre esperit i en el nostre cos.

És aleshores quan apareix la consciència profunda i pura, universal i il·limitada, que et permet VIURE SENSE TU (Fer clic aquí).

Gassho profund!!