Son Amer + Acció solidària

Dimarts, 4 de desembre de 2012

Joguines i sacs de dormir per als més necessitats

Membres de la shanga ens fan arribar una petició d’ajut solidari. Des de l’ONG Mediterrània, recullen sacs de dormir per lliurar a totes aquelles persones que s’han quedat sense sostre. També recolliran joguines (en bon estat) per fer feliços als nins que no tendran enguany ni la visita dels Reis d’Orient ni la del Pare Noel.
Costa ben poc fer l’ajut que es converteix en el millor regal per aquells que més ho necessiten!!
Punts de recollida:
-  ExtraSpace, al camí del Reis, 158, Polígon de Son Valentí (Sortida Puigpunyent de la via cintura). (De 8.30am a 6.30pm, de dilluns a divendres)
-  Planet Space, al Polígon de Son Bugadelles, a Santa Ponça (de 9,00am a 7,00pm, de dilluns a divendres)
-  The Medical Centre a Portals Nous (de 9.00am a 13.30pm i de 15.00pm a 18.00pm, de dilluns a divendres)
-  Dipapel Gremi Forners, 15, al polígon de  Son Castelló (davant poliesportiu Prínceps d’Espanya (de 8.00am fins a 7.00pm, de dilluns a divendres)
 

Cap de setmana a Son Amer, Escorca

 

Un grup de la nostra sangha prepara un cap de setmana de retir, silenci, passeig, meditació... al refugi de Son Amer, a Escorca. Del dissabte 22 al diumenge 23 de desembre.
Ens obren la convidada a tots els que hi vulguem anar. La proposta és trobar-se al refugi el dissabte, 22, a migdia. Alguns membres de la Sangha aniran amb el servei de bus Palma-Lluc, fins a Caimari i, d’allà dalt estant pujaran fins al monestir de Lluc a peu i, d’allí, a son Amer.
Cadascú haurà de fer la seva reserva, sol·licitant el servei que consideri adient entre allotjament, berenar, dinar i sopar, etc.
El refugi està situat dins la mateixa finca de Son Amer, de 103 ha d'extensió, adquirida pel Consell de Mallorca el 1999 amb la finalitat de formar part del projecte de la Ruta de Pedra en Sec.

Contacte refugis:
http://www.conselldemallorca.net, a aquesta adreça hi podeu fer les reserves.
Per a qualsevol dubte:
Tel. refugis: 971 173700
Tel. de Son Amer: 971 517109
Contacte shanga:
Catalina París Botey
Tel: 650 257474 / 971 297363

Son Amer, situació
Per la situació, el refugi pot ser utilitzat com a punt de partida o arribada d'excursions de gran interès, com el camí vell de Lluc (a través del qual s'enllaça amb la ruta Artà-Lluc, avui en fase de realització), la pujada al puig Tomir a través del coll Pelat, la pujada a sa Mola i el puig d'en Galileu, el camí vell de Pollença i, en definitiva, totes aquelles que tenen com a centre el Monestir de Lluc, al qual Son Amer està unit per un camí de ferradura.
Excursions i senderisme
Es poden fer excursions per les finques públiques de Binifaldó, Menut, Mortitx i ses Figueroles. La possessió té com a centre les cases, situades dalt d'un turó que domina visualment tota la vall de Lluc. El major volum correspon a la que era la casa dels senyors i que sembla que es va construir al principi d'aquest segle. La superfície de la finca està dividida en una part agrícola, amb conreus de secà i de reguiu i una coberta pel bosc d'alzines.
El patrimoni natural i etnològic
El patrimoni del qual es pot gaudir en la visita al refugi comprèn gran nombre de construccions d'interès etnològic i constructiu lligades a l'explotació agrícola i forestal: els camps de marjades, els camins de ferradura que facilitaven l'accés a tota la propietat i al monestir.

També, són d'interès les fonts (font de s'Ermita, des Puig Ferrer i de Son Amer); una ermita, avui en runes, dedicada a Sant Pau i fundada el segle XVII per ermitans de l'ordre de sant Pere i sant Pau, i un molí d'aigua de roda horitzontal per moldre cereals, que era mogut per l'aigua de la font de Son Amer.